Sök och boka hotell i Köpenhamn

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Weekend Köpenhamn


Att åka på en weekend till den vackra danska huvudstaden Köpenhamn är verkligen ett perfekt sätt att unna sig något riktigt extra i vardagen. Den stora fördelen med att åka på en weekend till Köpenhamn är att det oftast går mycket enkelt och smidigt att ta sig dit. Om du bor i södra delarna av Sverige kan du åka tåg direkt till Köpenhamn. Men för de som bor något längre norröver rekommenderas flyg. Trycket på biljetter till Köpenhamn är som störst under helgerna. När du har bokat in din weekendresa till Köpenhamn är det hög tid att se sig om efter ett lämpligt boende. Staden kan erbjuda hotell i de flesta prisklasser. Se dock till att vara ute i god tid med din bokning. Detta i synnerhet om du planerar en weekendresa till Köpenhamn under högsäsong. Jämför alltid pris och standard mellan flera olika hotell. Kontrollera också ifall det finns gym och pool på hotellet. Andra saker som man bör kontrollera är huruvida det ingår frukost, samt om det är möjligt att koppla upp sig på Internet på hotellet. Många hotell har speciella erbjudande för helgbesökare.

Om du vill sätt lite extra guldkant på din weekend i Köpenhamn kan du alltid ta in på någon av stadens lyxigare hotell. I Köpenhamn finns flera femstjärniga hotell. Några av dessa är Marriott Copenhagen (Kalvebod Brygge 5), Hilton Copenhagen Airport (Ellehammersvej 20), Radisson SAS Royal Hotel (Hammerichsgade 1) och First Hotel Skt Petri (Krystalgade 22).

För dig som letar efter hotell i Köpenhamn i mellanprisklassen rekommenderas exempelvis: Best Western Hotel City (Peder Skrams Gade 24), Clarion Collection Hotel Mayfair (Helgolandsgade 3), Copenhagen Strand Hotel (Havnegade 37) och FRONT (Sankt Annae Plads 21). Åker du på en weekendresa till Köpenhamn med en något stramare budget, så kan du alltid ta in på något av de trevliga vandrarhem som finns i staden. Kontrollera dock först så att det verkligen är öppet. Flera av vandrarhemmen i Köpenhamn har endast öppet under sommarhalvåret.

Många åker på en weekend till Köpenhamn för att shoppa. Köpenhamn är onekligen en stad som, sin storlek till trots, kan erbjuda väldigt mycket shopping. Här finns flera stora varuhus, som Magasin du Nord, Fields of Copenhagen och Illum. Även om Köpenhamn, med svenska mått, kan anses som en relativt dyr stad, så kan man shoppa loss, oavsett tjockleken på ens plånbok. Mycket av shoppingen i Köpenhamn kretsar kring gågatan Strøget. Här finns alltifrån de stora klädkedjornas butiker till små pittoreska souvenirbutiker. Men glöm inte bort  Strøgets alla mysiga sidogator. Här återfinns många trevliga och spännande butiker. En annan viktigt del för många som åker på en weekend till Köpenhamn är restaurangbesöken. Vill du vara säker på att få ett bord på någon av stadens mer populära restauranger så bör du boka innan avresan. De flesta bättre restaurangerna i Köpenhamn har mycket bra webbplaster där man kan hitta all den information som man kan tänkas behöva.

Innan man åker på en weekendresa till Köpenhamn kan det vara bra om man funderar lite på vilka sevärdheter som man vill besöka. När man är i Köpenhamn över en weekend är det närmast obligatoriskt att besöka nöjesparken Tivoli. Här finns något för alla, åkattraktioner, parker för rekreation och trevliga restauranger. Om du åker på en weekendresa till Köpenhamn strax innan jul så rekommenderas ett besök på Tivolits julmarknad. Andra populära sevärdheter i Köpenhamn är Den lille havfrue, Christiansborgs slott, Amalienborg, Operaen på Holmen och Vor Frue Kirke.