Sök och boka hotell i Köpenhamn

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Tåg till Köpenhamn


Sedan Öresundsbron invigdes år 2000 är det mycket smidigt att ta sig från Sverige till Köpenhamn med tåget. Du kan idag åka med ett direkttåg till Köpenhamn från Stockholm, såväl som Göteborg och Kalmar. Tåg är inte bara ett snabbt sätt att ta sig till Köpenhamn. En tågresa ger dig möjlighet att försjunka i arbete eller njuta av en god bok. Om du tar tåget till Köpenhamn, så kan du alltid ta med dig en guidebok över staden. På så vis kan du planera in lite olika aktiviteter under din vistelse i den danska huvudstaden.

Öresundstågen trafikerar sträckan Malmö-Köpenhamn, men de utgår även från Helsingborg och Kristianstad. Dessa tåg, som går dygnet runt, tar dig mellan de båda städernas centralstationer på 35 minuter. Från den svenska sidan kan du, inte bara hoppa på tågen vid Malmö centralstation utan också, vid Malmö Syd/Svågertorp.

Tågen stannar även vid flygplatsen Kastrup. Flera av dessa avgångar kan också ta dig längre än bara Köpenhamn. Med vissa tåg kan du åka direkt mellan Malmö och Helsingör. Om du köper en enkel kontantbiljett Malmö-Köpenhamn så kostar den 90 kronor. Du kan också köpa biljett direkt på tåget, men då får du betala en extra avgift. Men detta gäller endast med Skånetrafiken och inte DSB. Det här innebär att du måste ha en giltig biljett innan du kommer över bron. Det enklaste sättet att köpa en tågbiljett Malmö-Köpenhamn, om du befinner dig i Malmö, är att göra det i en biljettautomat på Malmös centralstation.

Om du reser med tåg till Köpenhamn i sällskap med någon annan, så kan du köpa en så kallade duo/familjebiljett. Denna typ av biljett gäller upp till fem resenärer, varav dessa högst två får vara vuxna. En duo/familjebiljett ger er 10-15 % rabatt på tågresan till Köpenhamn. Skulle ni vara innehavare av ett rabattkort så blir resan ännu billigare.