Sök och boka hotell i Köpenhamn

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Slottet i Köpenhamn


Christiansborgs slott är onekligen en imposant byggnad. Slottet, som ligger på Slotsholmen, är öppet för allmänheten. Det är möjligt att få en guidad tur. När man väl är i Köpenhamn ska man verkligen ta chansen att besöka detta vackra slott.

Idag så hyser detta slott det danska Folketinget, men också flera av regeringens ministerier. I Christiansborgs slott finns även kungliga representationslokaler. I byggnadens centrum återfinns ett stort torn, med en spira. Slottet i Köpenhamn har emellertid haft föregångare. Under medeltiden så lät biskop Absalon uppföra ett slott, som först kom att kallas för just biskop Absalons slott. Därefter så fick det namnet Köpenhamns slott. Men av denna byggnad finns idag bara ruiner kvar. Dessa ruiner kan beskådas i källaren på den nuvarande byggnaden. Absalons slott stod fast i 200 år och ruinerna visar hur slottets ägare utvecklade och förnyade slottet.

Efter ritningar av bland annat E.D. Häusser och Nicolai Eigtved, uppfördes 1731-1745 ett kungligt slott i rokokostil. I samband med detta började man också att kalla slottet i Köpenhamn för Christiansborg. Detta slott brann dock ner år 1794. Därefter tog det flera år innan man började att återuppföra slottet. Denna gång var det arkitekten Christian Frederik Hansen som stod för ritningar i klassicistisk stil. Det tog många år, 1803-1828, att bygga upp detta slott. Men 1884 så brann slottet ner igen. Därefter återuppfördes slottet igen, mellan 1907-1928, och då efter ritningar i moderniserad av barockstil signerade Thorvald Jørgensen. Dessa ritning anknöt mycket till slottets tidigare historia. Fragment från Christian Frederik Hansens slott bevarades också.

Kvar efter branden 1884 finns emellertid den klassicistiska Slottskyrkan. Men denna byggnad, såväl som den så kallade Ridebaneanlægget, är bevarade i den nya byggnaden. De kungliga representationslokalerna vid Christianborgs slott används vid mottagningar av ambassadörer, men också vid gala banketter. Dessa representationslokaler är rikt dekorerade med konst som räddats från de två tidigare slottet, men här finns också några av de bästa danska konstnärerna från början av 1900-talet representerade.