Sök och boka hotell i Köpenhamn

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Kungliga slottet Köpenhamn


Det kungliga slottet Amalienborg (Adress: Christian 8.s Palæ), som ligger i central Köpenhamn, består av fyra palats. Slottet är en av Köpenhamns största sevärdheter. Arkitekten Nicolai Eigtved använde sig av franska förebilder då han ritade Amalienborg De fyra palatsen uppfördes 1748-1760 i rokokostil. Av dessa är två delvis öppna för allmänheten.

Det kungliga slottet har fått sitt namn från drottning Sofia Amalia, som levde på 1600-talet, och som slottet först planerades för. Då det kungliga slottet i Köpenhamn byggts klart användes det dock som ett privat adelspalats. Amalienborg blev kungligt residens först 1794. Det var nämligen då som Christiansborgs slott brann. Det kungliga slottet i Köpenhamn är arkitektoniskt intressant.

De fyra palatsen är Christian VIII:s palats, Christian IX:s palats, Fredrik VIII:s palats och Christian VII:s palats. Dessa palats grupperar sig kring en gård, där fyra gator möts. På den gården står en ryttarstaty. Christian VII:s palats är också känt som Moltke’s palats och uppfördes ursprungligen åt Lord High Steward Adam Gottlob Moltke. Det är de sydvästra palatset och har sedan 1885 används för att ta emot och underhålla prominenta gäster, för mottagningar och vid ceremoniella ceremoniella högtider. Christian VII:s palats uppfördes 1750-1754 av de bästa byggnadsarbetarna och konstnärerna som fanns att uppbåda, hela tiden övervakade av arkitekten Nicolai Eigtved. Palatset är ibland öppet för allmän beskådan.

Christian VIII:s palats, som också är känt som Levetzau’s palats, uppfördes ursprungligen för Greve Count Christian Frederik Levetzau mellan 1750-1760. Det är det nordvästra palatset och var kronprins Fredriks hem fram till 2004. Idag finns det mycket lite kvar av den ursprungliga rokokointeriören. Palatset restaurerades under 1980-talet och i museet kan man få se hur de kungliga våningarna kunde se ut mellan 1863-1947. Frederik VIII:s palats kallas också för Brockdorff’s Palace. Det är det nordöstra palatset. För tillfället är Frederik VIII:s palats under restauration. Christian IX:s palats, som är det sydöstra, kallas också för Schack’s palats. Det har varit drottningen och kungens hem sedan 1967.

Om du tänkt att besöka det kungliga slottet Amalienborg så är det en god idé att göra det runt lunchtid. Detta eftersom man då har chansen att se vaktskiftet med det kungliga livgardet. Denna ceremoni sker dagligen kl. 12. Skulle kungafamiljen vara hemma så kan du också räkna med musik.