Sök och boka hotell i Köpenhamn

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Köpenhamn


Den danska huvudstaden Köpenhamn, belägen på öarna Själland och Amager, vid Öresund har länge varit ett favoritresmål för svenska turister. Efter att Öresundsbron invigdes år 2000

har det också blivit lättare för svenska turister att ta sig över sunden. Köpenhamn, med sina dryga miljonen invånare, är en stad som kan erbjuda det mesta. Staden, som har anor från 1000-talet, har mycket att erbjuda för den historieintresserade. Köpenhamns mest kända symbol är dock statyn Den lille havfrue som invigdes 1913. Motivet föreställer huvudpersonen i diktaren H.C. Andersens saga med samma namn. Köpenhamn är också mycket känt för sitt Tivoli. Det ligger mitt emot Centralstation och är en av världens allra äldsta nöjesparker. Här finns många åkattraktioner för barn i alla åldrar. Förutom detta kan Tivoli i Köpenhamn erbjuda många trevliga restauranger. Om man besöker Köpenhamn strax innan jul bör man inte missa julmarknaden på Tivoli.

Vid ett besök i Köpenhamn ska man heller inte missa det imponerande rådhuset. Huset är mycket vacker med sina skulpturer i renässansstil. Vidare är rådhustornet, som mäter 113 meter, Danmarks högsta torn. Inte långt från Köpenhamns universitet ligger Vor Frue Kirke. Här kan du bland annat få se skulptören Bertel Thorvaldsens berömda Den uppståndne Kristus. Den som vandrar runt i Köpenhamn kan omöjligt missa den imponerande shoppinggatan Strøget. Denna gata, som löper genom Köpenhamns centrala delar, mellan torgen Rådhusplatsen i väst och Kongens Nytorv i öst, är en av världens längsta bilfria gator. På Strøget hittar du många av Köpenhamns mer exklusiva butiker, men också många butikskedjor. Förutom detta finns det många restauranger och souveniraffärer på Strøget.

Vid ett besök i Köpenhamn får man inte missa Nyhavn. Här hittar du många av stadens mysigaste restauranger. I anslutning till Nyhavn ligger Kongens Nytorv. Det är Danmarks största torg och här står Kristian V staty. Under årets kallaste månader så spelar man ibland upp is på Kongens Nytorv, så att man kan åka skridskor. När man turistar i Köpenhamn bör man också besöka Christiansborgs slott. Bredvid slottet ligger också det danska nationalbiblioteket Det Kongelige Bibliotek. Ett annat slott som verkligen är värt ett besök är Amalienborg. Detta kungliga slott uppfördes runt 1750 och består av fyra byggnader. Ett tips är att besöka Amalienborg runt lunchtid, då den stora vaktparaden äger rum varje dag klockan 12. Den musik- och arkitektintresserad får inte missa Operaen på Holmen.

Köpenhamn är en stad med många museer. Då Danmark är ett land med en mycket lång historia, så finns det alltifrån vikingamuseum till modern konst. Vidare kan Köpenhamn erbjuda många gallerier för den konstintresserade. Många väljer också att åka till Köpenhamn på grund av det fartfyllda nattliver. Om man letar efter bra klubbar så kan man styra kosan mot Nørrebro. Det finns också flera diskotek på  Østerbro.

Även om Köpenhamns centrum inte är så speciellt stort så finns här många affärer. Den som åker till Köpenhamn för att shoppa lär inte bli besviken. Även om priserna, generellt sätt, är något dyrare i Danmark jämfört med Sverige, kan man shoppa i Köpenhamn även om man har en stram budget. Köpenhamns lilla centrum gör det också möjligt att promenera runt bland butikerna. Att ta taxi eller S-tåg mellan olika ställen i Köpenhamn är oftast onödigt.