Sök och boka hotell i Köpenhamn

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Köpenhamn sevärdheter


Den danska huvudstaden Köpenhamn kan erbjuda mängder av sevärdheter. När man bokat en resa till Köpenhamn kan det således var en god idé att på förhand planera in några sevärdheter. Om du har en karta över Köpenhamn när till hands kan du också planera in de sevärdheter som ligger nära varandra.

Den enskilt största sevärdheten i Köpenhamn är statyn Den lille havfrue. Statyn, som är 125 cm stor invigdes 1913 och har sedan dess varit något av en symbol för Köpenhamn då den är ett flitigt avbildat motiv på vykort och liknande. Den lille havfrue, som skapades av bildhuggaren Edvard Eriksen efter uppdrag från Carl Jacobsen, föreställer huvudpersonen i diktaren H.C. Andersens välkända saga med samma namn.

En annan stor sevärdhet i Köpenhamn är nöjesparken Tivoli som årligen tar emot över fyra miljoner besökare. Således är Tivoli i Köpenhamn Nordens största turistattraktion. Här finns, förutom mängder av åkattraktioner för barn i alla åldrar, kaféer, restauranger, parker och souvenirbutiker. Tivoli i Köpenhamn är öppet under stora dela av året. Många besökare kommer till Tivoli i Köpenhamn under sommarmånaderna. Men skull du besöka Köpenhamn strax innan jul ska du passa på att gå på Tivolits julmarknad.

Köpenhamn är också mycket känt för promenadgatan Strøget. Strøget, som sträcker sig mellan Kongens Nytorv i öst och Rådhusplatsen i väst, är världens längsta shoppinggatan. Du kan också hitta många trevliga restauranger som ligger på denna gata. När man är i Köpenhamn bör man heller inte missa Nyhavn. Denna lilla hamn, som ligger bredvid Kungens Nytorv, är mycket mysig. Här finns också flera av de allra bästa restaurangerna i Köpenhamn. När du flanerar på Strøget kan du passa på att göra en avstickare till Vor Frue Kirke. Kyrkan ligger nära universitet och är kanske mest berömda för Bertel Thorvaldsens Kristusstaty.

Vidare är Rosenborgs slott väl värt ett besök. Här kan du bland annat få se Danmarks kronjuveler. Ett annat slott som varmt kan rekommenderas är Amalienborg. Detta kungliga slott består av fyra byggnader. Om du har möjlighet är det en god idé att besöka Amalienborg vid lunchtid. Detta eftersom den stora vaktparaden äger rum här varje dag klockan 12. En annan mycket stor sevärdhet är Christiansborgs slott. Här återfinns det danska parlamentet. När du är vid Christiansborgs slott kan du också passa på att besöka står Det Kongelige Bibliotek. Det är landets nationalbibliotek.

För de som gillar musik och vacker arkitektur är ett besök på den nybyggda operan Operaen på Holmen i det närmaste ett måste. Operahuset, som invigdes i januari 2005, är ritat av arkitekten Henning Larsen. Operaen på Holmen har två stycken scener, Stora scenen och Takkelloftet. I detta operahus framförs, förutom operor, även konserter och balettföreställningar.

Köpenhamn är en stad som har väldigt många olika museer. Några av de mest populära är IMAX Tycho Brahe Planetarium, Statens Museum for Kunst, Nationalmuseet, Ny Carlsberg Glyptotek och Det Danske Filminstitut, Museum og Cinematek. Många väljer också att åka till Köpenhamn för att titta på fotboll. Stadens två stoltheter är klubbarna FC Köpenhamn och Bröndby IF.