Sök och boka hotell i Köpenhamn

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Flygplats i Köpenhamn


Copenhagen Airport, eller Kastrup som vi säger i Sverige, öppnades 1925 och är belägen sydöst om centrala Köpenhamn. Flygplatsen tar varje år emot omkring 20 miljoner passagerare. Kastrup har också vid tillfälle utsetts till Airport of the Year, av IATA. Flygplatsen i Köpenhamn placerades medvetet på en plan yta nära vattnet. Detta eftersom man på 1920-talet fortfarande i relativt stor utsträckningen använde sig av sjöflygplan.

Flygplatsen i Köpenhamn består av tre terminaler. Terminal 1, som byggdes 1969, består av sju paviljonger som är sammanbyggda. Terminal 2 byggdes 1964 och fungerade som utrikesterminal fram till och med 1998. Då invigdes nämligen terminal 3. Denna terminal har flera funktioner. Förutom att den används som flygterminal är det också vid denna terminal som man stannar vis när man åket tåg via Öresundsbron till Köpenhamns flygplats. Du tar dig mycket snabbt och enkelt från Malmö direkt till Kastrup.

Det är också enkelt att ta bilen till Kastrup, då motorvägen går förbi flygplatsen. Kom dock ihåg att se till att reservera en parkeringsplats i god tid. Vidare kan du också åka buss till Köpenhamns flygplats. Det går bussar till Kastrup från flera svenska orter. Om du befinner dig i Köpenhamn kan du numera också åka med metron ända fram till Kastrup. Förutom dessa färdmedel kan du också ta taxi till flygplatsen. Det finns både svenska och danska bolag som kör till och från Kastrup. Du ska dock vara medveten om att det är du som passagerare som betala broavgiften för att åka över Öresundsbron. Det är alltid bra att ta med i den ekonomiska kalkylen när man ska beställa taxi till flygplatsen i Köpenhamn.

Följande bolag trafikerar inrikesterminal 1: Cimber Air, Scandinavian Airlines System och

Danish Air Transport. Terminal 2 trafikeras exempelvis av Air France, British Airways, easyJet, Finnair, Flynordic, MyTravel Airways, Norwegian Air Shuttle, Sterling Airlines och TAP Portugal. Några av de bolag som trafikerar terminal 3 är Blue1, Icelandair, Lufthansa, Scandinavian Airlines System, Skyways och Widerøe. På flygplatsen i Köpenhamn finns det mycket goda möjligheter till shopping. Här kan du handla allt från kläder och smycken till choklad. Kastrup kan också erbjuda flera trevliga restauranger och fik. Se alltid till att vara ute på flygplatsen i god tid innan din flight. Kontrollera också vilka regler som gäller för bagage. Du kan beställa en tjänst så att du får information om flygavgångar, boarding och mycket annat direkt till din mobiltelefon.

Se också till att hålla dig uppdaterad om vilka regler som gäller för vad man får ha med sig i handbagaget. För aktuell information om detta så kan du surfa in på Köpenhamns flygplats hemsida. Generellt kan man dock säga att man inte får ha med sig knivar, saxar eller andra spetsiga föremål. Du får inte heller ha med dig brandfarliga vätskor, gas eller explosiva ämnen. Om du ska med ett flyg som avgör tidigt på morgonen, eller om du vill vila ut rejält efter en lång flygning, kan du ta in på något av de hotell som ligger nära flygplatsen i Köpenhamn. Hilton Copenhagen Airport är ett femstjärnigt hotell som ligger några få meter från Köpenhamns flygplats. Du kan gå till fots från hotellet till check-in och ankomstområdet.

Ett annat hotell som ligger nära Köpenhamns flygplats är Zleep Airport Hotel.