Sök och boka hotell i Köpenhamn

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

FC Köpenhamn


Fotbollsklubben FC Köpenhamn, med smeknamnet løverne (lejonen), bildades 1992 då de två köpenhamnsklubbarna KB och B 1903 slogs samman. Laget spelar i vita dresser hemma och svarta på bortaplan. FC Köpenhamn är ett topplagen i Danmarks högsta serie SAS Ligaen. Klubben är flerfaldiga danska mästare, cupmästare men också vinnare av Ligacupen och Supercupen. Förutom detta har FC Köpenhamn vunnit Royal League men också fått spela i prestigefyllda Champions League.

Men FC Köpenhamn är inte bara en klubb med sportsliga framgångar. Klubben har också varit mycket framgångsrik finansiellt. FC Köpenhamns marknadsvärde beräknas uppgå till närmare fem miljarder kronor. En bidragande förklaring till att FC Köpenhamn är en så pass rik klubb är att deras hemmaarena Parken, med över 40 000 platser, används till flera olika typer av arrangemang. Några av klubbens mest kända spelare är, och har varit, Tobias Linderoth, Marcus Allbäck, Álvaro Santos, Fredrik Berglund, Jesper Christiansen och Ailton Almeida.

FC Köpenhamn har en mycket bra hemsida där man kan hitta mycket intressant fakta om klubben samt matchprogram och liknande. Vidare kan du läsa om de senaste nyheterna i klubben. FC Köpenhamn har en uttalad ambition att vara ett av de tre bästa lagen i den danska ligan och/eller vinna den danska cupen för att därmed få kunna spela matcher ute i Europa. Vidare understryker FC Köpenhamn att målsättningen för klubben är att ha en god och ansvarsfull kontroll över ekonomin, men också att spela en attraktiv fotboll.

FC Köpenhamn har en officiell fanklubb som heter F.C. Copenhagen Fan Club (FCKFC). Fanklubben har idag över 17 000 medlemmar, en siffra som hela tiden ökar, och är därmed den största i Danmark. Som medlem i FCKFC tittar man på hemmamatcherna från vissa på förhand utmärkta sektioner på Parken. Vidare organiserar fanklubben resor till bortamatcher.

Förutom detta finns det något som kallas för ”Sidelinien”. Det är ett forum där man kan diskutera frågor som rör FC Köpenhamn och fanklubben. Du kan läsa mer om fanklubben på sajten Fckfc. Vill du veta mer om forumet kan du surfa in på sajten Sidelinien.

När du köpt biljetter till en hemmamatch med FC Köpenhamn är det hög tid att leta efter logi. Köpenhamn är en stad som kan erbjuda hotell i flera olika prisklasser. Då Köpenhamns centrum är relativt överskådligt är det lätta att ta sig runt i staden till fots. För dig som letar efter ett något billigare alternativ, när det gäller logi, finns det också flera mysiga vandrarhem i den danska huvudstaden.

Om du bor i södra Sverige är tåg ofta det enklaste sättet att ta sig till Köpenhamn. Detta i synnerhet sedan Öresundsbron öppnades. Jämför dock alltid flera olika alternativ. På så vis kan du tjäna många sköna hundralappar. Det är mycket viktigt att du får tag på en återförsäljare av matchbiljetter som är seriös. Om du väljer att köpa matchbiljetter utanför Parken kan det inträffa att du får tag på en dyr biljett som sedan visar inte gälla. Vidare ska du alltid hålla dig ute i god tid för att vara säker på att få tag på biljetter till FC Köpenhamns hemmamatcher. Du kan köpa biljetter till FC Köpenhamns matcher på sajten Billetlugen.